Bezoekadres
Veengoot 9
7025 CW Halle
Contactgegevens
0573-461297
06-22019754
info@vandebernerheide.nl

Pups

Door onze jarenlange ervaring met onze teven kunnen wij fokken met (voor ons) bekende en betrouwbare bloedlijnen. Wij hebben in het verleden altijd aanwas uit eigen nesten aangehouden waardoor wij in staat waren te selecteren op eigenschappen die voor ons zo belangrijk zijn; gezondheid, karakter en exterieur.

Wanneer we besluiten een teef te laten dekken dan start de zoektocht naar een passende reu. Wij kijken naar de verwantschap tussen teef en reu en bestuderen nakomelingen. Ook wordt er een kritische blik geworpen op de gezondheid van de reu en diens voorouders. Uiteraard hoort ook het karakter van de reu goedaardig en vrij te zijn. Pas wanneer we een juiste combinatie is gevonden wordt er een match gemaakt.

Mocht onze teef drachtig worden dan is het mogelijk voor derden om interesse te tonen. Onze deur staat altijd open voor geïnteresseerden en wij geven graag de benodigde informatie over de pups. De pups groeien op in huiselijke kring zodat ze gewend zijn aan contact met mensen en de gang van alledag. Denk hierbij aan het geluid van stofzuigers, het dichtslaan van deuren, de deurbel etc. Wanneer het weer het toelaat gaan ze samen naar buiten zodat ze ook aan deze omgeving wennen.

Op de leeftijd van 6 weken worden de pups ge-ent en door de dierenarts nagekeken. Hierna worden ze door de Raad van Beheer gechipt en geregistreerd zodat het stamboomdocument kan worden opgemaakt.

Voordat de pups naar nieuwe eigenaren gaan zijn ze minimaal 4 keer ontwormd. Tevens worden ze getest op levershunt. De pups worden verkocht met een koopcontract.
De verhuizing is een stressvol moment voor de pup, het is belangrijk om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit betekent dat we een voedingslijst en een informatiebundel met adviezen meegeven om veranderingen geleidelijk over te kunnen laten lopen.

We verwachten in het voorjaar van 2018 pups te krijgen.